Over

Na de opleidingen goudsmeden, edelsteenkunde en lerarenopleiding handenarbeid en tekenen heb ik - naast het maken van eigen werk - jaren op diverse ateliers en in het onderwijs gewerkt. In 2013 heb ik de stap genomen om lessen en een opleiding te starten op mijn atelier in Scheveningen.

Zelf maak ik graag kleurrijk werk en kies hiervoor niet alleen zilver, goud en edelstenen maar ook natuurlijke materialen en gevonden of gekregen voorwerpen als glas, knopen en muntjes. Kijk voor mijn werk op www.greetjesieders.nl

Over mijn lessen

Ik vind het belangrijk dat cursisten vanaf het begin goede techniek aanleren, dus starten we vaak met eenvoudige oefeningen. Ik verbaas me er iedere keer weer over dat er al na een paar lessen mooie sieraden tot stand komen. Al heel gauw zie ik dat iedereen een eigen voorkeur heeft voor materialen en vormgeving.

De vraag 'wat zal ik eens gaan maken' komt dan ook bijna niet voor en als dat wel zo is, heb ik genoeg voorbeelden en suggesties.

De lessen worden gegeven in kleine groepen en ieder werkt op zijn eigen niveau en in eigen tempo. Plezier hebben in dit fantastische vak is heel belangrijk. Leer (nieuwe) technieken, laat je verwonderen en vergeet vooral niet te spelen.